Skip to content

Vi avslöjar gårdens hemliga vapen… och letar efter fler

Precis så här innan jul vill vi skicka Gunnesbos gosigaste hälsningar till alla våra helgmatare. Ni kanske inte visste hur viktiga ni är för gården. Därför tänkte vi att det kan vara bra att upplysa er alla om vilket fantastiskt jobb ni gör och att det faktiskt är ni som är gårdens hemliga vapen!

Det var vid årsskiftet 2012-2013 då gårdens styrelse konstaterade att om inte helgmatningen sköts 100% med ideella krafter går inte gårdens ekonomi ihop och vi kommer att behöva stänga ner gården. Hotet om att stänga ner gården hängde över oss som en elak moln.Vi drabbades av panik men vi fick också en del goda idéer om vad vi vill åstadkomma i fortsättningen.

Under ett års tid arbetade vi hårt för gårdens överlevnad. Vi blev bättre på att kommunicerade via hemsidan och nyhetsbrev, helgmatade, anordnade kurser och aktiviteter, byggde staket osv. Och tillsammans med vår fantastiska personal lyckades vi med att engagera flera i gårdens verksamhet. Idag har vi en underbar, stor grupp ideella som håller gården öppen varje helg så att alla kan besöka oss helt kostnadsfritt. Det är väldigt stolta över!

Nu letar vi efter fler helgmatare som kan ställa upp. Vi kommer att anordna en helgmatare-kurs efter årsskiftet så att alla kan få en mjuk start till sina nya uppgifter. Vänligen anmäl ditt intresse till: gunnesbo4h@skanes4h.se. Och förresten, det är väldigt roligt att helgmata. Man får nya kompisar och en härlig upplevelse om att nästan ha en egen gård…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *