Skip to content

Gårdens djur

Ni kan även stödja ett djur finansiellt varje månad. Mer om detta hittar ni här


Fåren
Våra får är av rasen Roslagsfår. Roslagsfåret är en gammal svensk allmogeras, vi är med i genbanken för roslagsfåren för att hjälpa till att bevara rasen. Vi har tackorna Sota, Blanka och Pytte, och baggarna Vilhelm och Amadeus.

Getterna
Vi har en Afrikansk Dvärggetskorsning vid namn Gösta samt den afrikanske dvärgbocken Gunnar.

Minigrisarna
På gården finns tre minigrisar, Janne och Bosse och Amanda.  Våra minigrisar gillar att böka runt i sin halm för att bädda ner sig bredvid varandra. Janne är social och nyfiken av sig medans Bosse är lite blygare, men han tycker om att mysa med de han har förtroende för. Amanda är en ung primadonna och absolut drottningen på gården!


Hönorna och tuppen

Vi har ett antal Hedemorahöns och en stilig tupp av samma ras.
Tuppen heter Hasse och hans hönor heter Rosa, Sasha och Siri.

Kaninerna

I kaninstallet har vi våra egna 4h-kaniner och privata kaniner. 4H:s kaniner heter Tellus, Ronja, Ida och Lovis. För dig som inte har en egen kanin finns det möjlighet att vara skötare på någon av gårdens kaniner och att på så sätt vara med i gemenskapen som bildas bland de som har kaniner på gården.

Det finns också burar där du kan hyra in din kanin. Detta är mycket uppskattat och vi har många barn och ungdomar som kommer till gården för att pyssla med sina kaniner och för att umgås med sina kompisar. Mer om detta hittar ni under Kaninstallet

Palle
Palle är en travare på 10 år som nyss kommit till gården, han är en lugn och trevlig häst som vi kommer gå med under Hästtimmen när han är redo.
Sen har vi även ponnyn Harry som också ska användas i verksamheten.

Katterna
Vi har tre bondkatter på gården. Maja ( grå och vit) är den äldsta av dem och har bott på gården i många år, hon är även den katten som bestämmer i stallet. Våran Elsa (svart och vit) är väldigt trevlig ´men håller sig gärna undan från busiga barn. Sist men inte minst har vi Simba (röd katt), ung och busig men söt som socker!

Mer bilder kan ni hitta här

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *