Skip to content

Gårdens djur

Ni kan även stödja ett djur finansiellt varje månad. Mer om detta hittar ni här

 


Fåren
Våra får är av rasen Klövsjöfår. Klövsjöfår är en utrotningshotad allmogeras och härstammar från en grupp får som Ivar Andreasson köpte av Maj Olander i Klövsjö 1991. Vi har fyra stycken tackor vid namn Flora, Nova, Bettan och Berit.

 

Getterna
Vi har en Afrikansk Dvärgget vid namn Gösta och en korsningsbock som heter Cesar. Samt getterna Gunnel och Maritta av rasen Göingeget.
En gång allmänt förekommande i hela Sydsveriges skogsbygd härstammar dagens göingegetter från fyra djur som fanns kvar på sent 70- och tidigt 90-tal i Tyringe och Olofströmstrakten.

Minigrisarna
På gården finns tre minigrisar, Janne och Bosse och Amanda.  Våra minigrisar gillar att böka runt i sin halm för att bädda ner sig bredvid varandra. Janne är social och nyfiken av sig medans Bosse är lite blygare, men han tycker om att mysa med de han har förtroende för. Amanda är fortfarande liten kulting men redan drottning på gården!


Hönorna och tuppen

Vi har ett antal Hedemora Höns och en stilig tupp av samma ras.
Tuppen heter Hasse och hans hönor heter Rosa, Lola, Sasha och Siri.

 

Kaninerna

I kaninstallet har vi våra egna 4h-kaniner och privata kaniner. 4H:s kaniner heter Tellus, Rambo, Ronja och Karl-Bertil. För dig som inte har en egen kanin finns det möjlighet att vara skötare på någon av gårdens kaniner och att på så sätt vara med i gemenskapen som bildas bland de som har kaniner på gården.

Det finns också burar där du kan hyra in din kanin. Detta är mycket uppskattat och vi har många barn och ungdomar som kommer till gården för att pyssla med sina kaniner och för att umgås med sina kompisar. Mer om detta hittar ni under Kaninstallet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Palle
Palle är en travare på 10 år som nyss kommit till gården, han är en lugn och trevlig häst som vi kommer gå med under Hästtimmen när han är redo.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ginni

Ginni är ett urgulligt Gotlandsruss på 11 år. Hon är nyinflyttad på gården, precis som Palle. Så fort Ginni känner sig trygg och fått lite självförtroende kommer även hon gå med under Hästtimmen

 

Katterna
Vi har tre bondkatter på gården. Maja ( grå och vit) är den äldsta av dem och har bott på gården i många år, hon är även den katten som bestämmer i stallet. Våran Elsa (svart och vit) är väldigt trevlig ´men håller sig gärna undan från busiga barn. Sist men inte minst har vi Simba (röd katt), ung och busig men söt som socker!

 

 

 

Mer bilder kan ni hitta här

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *