Skip to content

GDPR

Den 25 maj trädde GDPR (General Data Protection Regulation) i kraft.

GDPR är en EU-förordning som ersätter den svenska PuL (Personuppgiftslagen). Med GDPR skärps kraven även på hur ideella föreningar som Gunnesbo 4H-gård får hantera personuppgifter.

När du tecknar ditt eller ditt barns medlemskap hos Gunnesbo 4H-gård samlar vi in ett antal personuppgifter om dig/er. Vi kan även behöva samla in  uppgifter om volontärer som inte tecknar medlemskap, leverantörer och kunder.

När du/ditt barn tecknar medlemskap hos oss registreras dina personuppgifter både hos Gunnesbo 4H och hos Riksförbundet Sveriges 4H. För Sveriges 4H:s medlemsvillkor i enlighet med GDPR, följ länken.

Gunnesbo 4H kan behöva samla och spara personuppgifter vid andra tillfällen, även om du inte tecknar medlemskap med oss. Tabellen nedan sammanfattar i vilka situationer detta kan ske:

 

När samlar vi uppgifterna? Vem delar vi med? Vad används informationen till? Vilka uppgifter kan samlas in?
Du deltar i  klubbens aktiviteter t ex:

  • Studiecirklar
 

Skickas till Studiefrämjandet*

 

Behövs för ekonomisk ersättning för finansiering av aktiviteten


Namn och personnummer
  • Utflykter
Ingen För att kunna organisera och informera deltagarna Namn, mejl, telefonnummer, (mat)allergier och kostval.
Du deltar i aktiviteter eller är åskådare och blir fotograferad eller filmad Kan publiceras i sociala medier (FB; Instagram), och i verksamhetsberättelsen inför årsmötet För att marknadsföra oss eller berätta om vår verksamhet för medlemmar eller andra intresserade Foto, video, eller ljudfil
Du har gjort inköp av varor till gårdens aktiviteter Ingen För att kunna betala tillbaka utlägget via banköverföring Bankkonto

* Riksförbund Sveriges 4H är en av Studiefrämjandets medlemsorganisationer.

 

Vi för inte register på känsliga personuppgifter men vi kan behöva samla in information om allergier eller annan hälsoinformation om det finns en rimlig anledning till det. 

De personuppgifter som vi samlar in om våra kunder och leverantörer är sådana som behövs för att kunna fullgöra avtalet och genomföra betalningar. Denna information är oftast begränsad till kontaktinformation såsom namn, telefonnummer, och mejladress. 

Vi sparar dina/ditt barns personuppgifter bara så länge som de behövs längre. T ex uppgifter för en utflykt raderas efter att den har genomförts.

Personuppgifter i form av video, foto eller ljudfil kan publiceras i sociala medier eller i gårdens tryckta material efter att du har gett ditt samtycke.

Om du vill veta mer om hur dina personuppgifter för ditt medlemskap i 4H hanteras, kan du kontakta Riksförbundet genom att mejla info@4h.se eller ringa 0150-50380. Du kan också vända dig till styrelsen@gunnesbo4h.se om du vill få ett utdrag av de personuppgifter som finns sparade om dig lokalt på Gunnesbo 4H-gård.

Du har rätt att begära ett utdrag av den informationen som registreras. Du har också rätt att få dina uppgifter rättade, raderade, blockerade eller flyttade.

2 thoughts on “GDPR

  1. jesper says:

    Vad kostar det att bli medlem?

    Svara
    • Gunnesbo 4H says:

      Hej Jesper
      Våra medlemsavgifter för 2018 är som följer:
      Under 26 år: första medlemmen som är under 26-år betalar 380 kr per år. För ytterligare medlemmar som är under 26 år blir avgiften 230 kr per person.
      Över 26-år: 380 kr, oavsett om det finns andra medlemmar i hushållet.
      Hoppas detta svarar din fråga.
      Mvh, Marcia (kassör)

      Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *